Az ötvenes nők könyve

07/10/2017

Az ötvenes nőknek nincsenek igazán könyveik. A harmincasoknak, negyveneseknek rengeteg. Ott van például a Bridgit Jones, vagy a Teréz anyu, vagy számtalan szerzőnő hasonló témájú kötete, amelyek a párkeresésről, az élet alapozásról, a családalapításról, a munkamániáról szólnak. Ezek szingli könyvek. Nógrádi Szofi nem harmincas, és nem negyvenes. Nógrádi Szofi facér ötvenes.

Mi ötvenesek már mindezen, a gyereknevelésnek nevezett túlélőtúrán, a család címszó alatt szereplő remek társasjátékon túl vagyunk, legalább egyszer. Mi arra vágyunk, akár kapcsolatban, akár facéran ért el minket az ötödik X, ami mindezen túl van. És NEM IGAZ, hogy ezen túl már csak a VÉG következik. Nnna persze következik, de az is lehet, hogy csak évtizedek múlva! A második felvonásra pedig új forgatókönyv kell:)

Nógrádi Szofi ötven éves lett. Szentimentalizmus nélkül, viccesen (bár kissé beijedve:)). Szerencsére nem hitte el, hogy : Változtatni?? Minek már erre a kis időre?!?. Amikor megjelent benne az érzés, hogy valahogy nincs jól az amúgy jó helyén, elindult. Mert, ha megjelenik az érzés, és bosszantóan erősödik, annak utána kell járni!!!

Az Újraföstve rólam és rólad szól, aki most leszel, most vagy, most múltál ötven, de nem nagyon tudsz ezzel mit kezdeni. Pedig kezdeni kellene valamit, mert a második felvonás függönyét már felhúzták, indul a következő, lehet, hogy ötven év:)))) Úgyhogy lazulj bele, barátkozz meg a benned kavargó káosszal, bízz az ösztöneidben, és "fösd" újra a díszleteket, a dramaturgiát, nnna és persze a főszereplőt is.

Ajánlom a könyvet egy, két, vagy több pohár rozé mellé:)

Szakács Zsuzsanna (aki Nógrádi Szofi naplóját lejegyezte:))